’t Kreatief

’t Kreatief bekend bij jong en oud.

In het Pakhuis is het avontuur voor ’t Kreatief allemaal begonnen. Het idee is er gekomen om de Sint Hubertse jeugd van 14 jaar en ouder te vermaken op de vrijdag avonden. In de loop der jaren is ’t Kreatief geworden zoals het nu is. In 2020 bestond ’t Kreatief al 50 jaar, het is namelijk opgericht in 1970!

Tegenwoordig organiseert ’t Kreatief op woensdag- en vrijdagavond verschillende activiteiten voor de jeugd (groep 5’ers tot en met brugklassers). Voor de woensdagavond staat knutselen vooral centraal. Wat er wordt gemaakt dat bedenkt de leiding en is vaak seizoensgebonden. Na al dat knutselen hebben de kinderen wel wat lekkers verdiend en kunnen ze wat kopen tijdens de snoeppauze.
Op de vrijdagavond hebben de kinderen het zelf voor het kiezen. Zo kunnen ze gebruik maken van een pingpongtafel, tafelvoetbalspel, Playstation, televisie, nagellak, knutselmaterialen en natuurlijk staan er banken om bij te kletsen.
Maar alle avonden kunnen niet afgesloten worden zonder een knallende disco, waarbij beeldendans en stoelendans vaak de revue passeren.

Als alle kinderen naar huis gaan krijgen ze af en toe een briefje mee, dit betekent dat er weer een activiteit voor de deur staat.
Want zoals bekend is organiseert ’t Kreatief niet alleen de avonden maar ook activiteiten als:
Heitje voor een Karweitje, Sinterklaas, Jeugdcarnaval, Jeugdpronkzitting, Midmei en voordat de zomervakantie begint is er natuurlijk nog de Pleebeksjoow.
Om het seizoen af te sluiten hebben we met de laatste week van de zomervakantie op het evenemententerrein een bouwweek. Dan worden er hutten gebouwd, een bosspel gespeeld, een speurtocht gelopen en andere sportieve spellen gespeeld. Na de bouwweek is er één week vrij en beginnen we de 2e schoolweek weer aan een nieuw seizoen.

Er staan elke week een tiental vrijwilligers klaar om de avonden draaiend te houden, klik hier voor de foto’s van dit kreatieve team! Wij hopen dat ’t Kreatief nog vele jaren een begrip zal zijn in Sint Hubert.

Bekijk ook het Jubileumboek over de geschiedenis van ’t Kreatief!

Kreatieve groetjes,
De leiding van ‘t Kreatief