De Bouwweektruckers!

De Bouwweektruckers, winnaars van de “Under Construction” bouwweek 2018!

Hij zit er helaas alweer op, de bouwweek van 2018. Maar wat hebben we als leiding, samen met de kinderen, een geweldige week gehad waar we met veel plezier op terugkijken!

Maandagochtend, de dag begon erg bewolkt met een wat dreigende lucht. Maar ondanks dat had iedereen er erg veel zin in en werd het “Under Construction” bouwterrein geopend voor de kinderen. Daarna zijn de groepjes gemaakt en hebben de kinderen de eerste kennis kunnen maken met hun groepsleiders. Waarmee ze de hele week zouden gaan strijden voor de winnaarstitel van de bouwweek 2018.
Toen iedereen een plaats op het terrein had gevonden werd het startschot gegeven voor de bouwweek 2018! Alle groepjes deden hun best om zoveel mogelijk bruikbaar hout van de stapel af te halen om daarmee de hut te gaan bouwen in het “Under Construction” thema. Al snel begonnen er bijzondere hutten te ontstaan, de ene nog groter en steviger als de andere.

Dinsdag begon de dag gelukkig wat zonniger. Alle kinderen waren weer uitgerust van de maandag en helemaal klaar om in de ochtend de hut van hun groepje af te maken. De laatste pallets, planken en palen worden overeind gezet. En samen met de algemene leiding wordt het zeil uitgemeten waarmee de daken van de hutten worden dicht gemaakt. Nadat de kinderen al het overige hout rondom de hut hadden opgeruimd mocht er begonnen worden met schilderen. Aan het einde van de ochtend stonden dan er ook 6 hele mooie hutten die het bouwterrein op een echte “Bouwplaats” deden lijken!

’s Middags was het weer tijd voor het, al sinds jaren bekende, bosspel! Met zijn alle op de fiets naar de bossen om daar het spel te spelen waarbij de kinderen en leiders het tegen elkaar opnemen. Dit jaar moesten de kinderen gereedschap brengen naar de bouwvakker die ergens in het bos verstopt zit. Maar ondertussen moeten ze opletten voor “de boefjes” die hun uiterste best deden om het gereedschap van de kinderen af te pakken. Na een aantal spellenrondes hadden enkele groepjes al verschillende punten te pakken terwijl sommige groepjes er iets meer moeite mee hadden.
Na een sportieve en vermoeiende dinsdagmiddag was het op woensdag tijd voor een spannende speurtocht. De groepjes werden achter elkaar op pad gestuurd om een route door de St-Hubertse bossen te volgen. Ondertussen stonden er verschillende spellen op het programma, van een puzzel tot een hindernisbaan en natuurlijk mogen een kabelbaan en vlot hierbij niet ontbreken!
Eenmaal terug op het terrein had iedereen wel een goede lunch verdiend. Om de beurt mochten ze aansluiten voor een lekker kopje soep, een broodje hamburger en als nagerecht nog een lekkere ijs!
Toen iedereen zijn lunch gezakt was, was het tijd voor de spellenmiddag. Ook hierbij werd weer een flinke strijd gestreden, want iedereen wil natuurlijk de meeste punten binnen halen.

De laatste dag van bouwweek is alweer aangebroken. ’s Ochtends stond het dorpsspel op het programma, hierbij trokken alle groepjes het dorp in om aan de hand van foto’s onderdelen te zoeken. Later moesten ze op het terrein met deze onderdelen zelf een houtenkist timmeren. Deze moest wel stevig in elkaar gezet worden, want hierna moest de kist geladen worden met een steen waarmee ze een hindernisbaan moesten afleggen. Het groepje dat als eerste vijf stenen naar de andere kant had gebracht won het spel! Als afsluiting werden er nog een paar potjes touwtrekken gespeeld, hieruit moest blijken welk groepje nou het aller sterkste was.
Hierna was het toch echt tijd om de hutten af te gaan breken. Nadat iedereen was gewaarschuwd veilig en voorzichtig te werk te gaan mochten de hutten worden gesloopt! Al het hout werd weer terug op de hoop gelegd en het plastic, tapijt en geverfde hout werd netjes gescheiden opgeruimd. Toen alle hutten verdwenen waren werd er met zijn alle nog gezocht naar kleine stukjes hout, spijkers en ander afval om ervoor te zorgen dat het bouwterrein er weer netjes uitzag.

Als laatste was het toen tijd voor de spectaculaire afsluitingsavond! Het kampvuur van al het gebruikte hout werd ontstoken wat zorgde voor meters hoge vlammen. Wanneer de houtstapel al behoorlijk wat kleiner was geworden en de warmte iets was afgenomen kon er begonnen worden met de laatste spellen. De laatste punten binnenhalen van de bouwweek! Terwijl de groepjes met elkaar de strijd aan gingen konden de ouders lekker genieten van een koud drankje uit onze drankstand. En ondertussen nam de spanning toe, de laatste punten van de gehele week werden gegeven. Nu is er nog maar één vraag waar iedereen zich druk om maakt… Wie wordt de winnaar van de bouwweek 2018…? De spanning liep op en uiteindelijk werd het verlossende antwoord gegeven, met maar liefst een halve punt verschil is de winnende groep van de “Under Construction” bouwweek 2018: “De Bouwweektruckers”! Het groepje wat werd begeleid door Jarno, die dit jaar als eerste met de bouwweek mee deed als vaste leider, en natuurlijk door Maud die voor het eerst heeft geholpen tijdens een bouwweek.

Verder willen wij namens ’t Kreatief, de leiders, hulpleiders en natuurlijk de kinderen, iedereen bedanken voor het medemogelijk maken van de bouwweek 2018! Zonder de hulp van verschillende bedrijven en personen zouden wij dit niet mogelijk kunnen maken!

De foto’s staan inmiddels allemaal op de website! Klik hier.

Tot volgend seizoen!

Kreatieve groetjes,

De leiders van ’t Kreatief