De Melkyways, winnaars Bouwweek 2016!

Het zit er weer op, de bouwweek van 2016 met als thema “op de boerderij”.

Met zijn allen mogen we terugkijken Bouwweek 2016op een zeer geslaagde week vol sport en spel! De maandag begon als een grijze dag met een ideale temperatuur om flink aan de slag te gaan. Er werd hard gebouwd aan de hutten en al snel zagen we verschillende hutten ontstaan. Het ene groepje legde de lat nog wat hoger dan de andere.

Dinsdagochtend scheen het zonnetje en was het al snel warm, ondanks dat waren alle kinderen gemotiveerd genoeg om de hutten af te maken, te schilderen en alles op te ruimen. Aan het einde van de ochtend stonden er dan ook zes mooie hutten en leek het bouwterrein op een klein boeren dorpje.
’s Middags hebben we het wel bekende bosspel gespeeld en heeft iedere groep heel wat punten gescoord. De kinderen gingen als vossen achter de kip aan, maar natuurlijk waren er de boeren die hun kip wilde beschermen!

imgp2101_ir_0Woensdag was het nog een aantal graden warmer dan de dagen ervoor. Ondanks dat zijn de groepjes, met voor iedereen wat extra water, op pad gestuurd voor een spannende speurtocht. Tussen de middag mochten de kinderen op het terrein eten en is er gezorgd voor een boeren lunch. ’s Middags zijn er verschillende waterspellen bij de hut gespeeld waarbij de kinderen lekker af konden koelen.

Donderdag, alweer de laatste dag van de bouwweek 2016. Maar juist daarom is deze dag extra belangrijk, want er stonden natuurlijk weer heel veel spellen klaar om de laatste punten te scoren! ’s Ochtends hebben de groepjes in het dorp gezocht naar vragen bij hun antwoorden die ze hadden gekregen. Hierna was de temperatuur alweer aardig gestegen en hebben de groepen tegen elkaar gestreden met het sponzenspel, iedereen kon hierdoor weer lekker afkoelen. ’s Middags moesten helaas alle mooie hutten weer afgebroken worden, dit ging allemaal erg snel, ondanks de hete zon die op het terrein scheen. Nadat het hele terrein schoon was lag er een buikschuifbaan klaar en stonden de sproeiers er ook weer. Vanwege de warmte is er niet meer gestreden om punten maar ontstond er een soort groot watergevecht!

imgp2790_ir_0’s Avonds was de afsluitingsavond, nadat de grote hoop hout was ontstoken en het vuur een beetje kleiner geworden was werd er weer gestreden om de laatste binnen te halen punten. Toen hiervan de uitslag bekend was volgde de laatste scores van de hutten en van het opdrachtenboekje. Het was een nek-aan-nek race… Maar uiteindelijk werden De Melkyways, het groepje van Rik P en Kayleigh, uitgeroepen tot de winnaars van De Bouwweek 2016!!!

de-melkyways_ir_0

Verder willen wij iedereen die heeft geholpen met het mede mogelijk maken van De Bouwweek 2016 ontzettende bedanken!

Voor alle Foto’s: Klik hier!
De nieuwe DVD van Seizoen 2015/2016 is ook weer verkrijgbaar voor maar liefst €5,-! Bestel de DVD via deze pagina.

imgp2820_ir_0

Tot volgend Seizoen!

Kreatieve groetjes,

Leiders van ’t Kreatief