Heitje voor een karweitje 2015

dscf7071_ir_0’S ochtends om 9:00 uur was het zover, de kinderen verzamelde zich bij “De Jachthoorn” voor de jaarlijkse Heitje voor een Karweitje activiteit. De groepjes werden gemaakt en de eerste kinderen vertrokken op de fiets richting de eerste straat, allemaal met een opvallende Kreatief button, een portemonnee om het geld in te verzamelen en een reclameblaadje voor de “Rabobank Clubkas Campagne.” Nadat de kinderen bij de eerste huizen waren aangekomen konden ze beginnen met de klusjes. Van bladeren harken en onkruid wieden tot glas naar de glasbak brengen en helpen met schoonmaken in huis, de St-Hubertenaren hadden er allemaal goed over nagedacht!
Terwijl de kinderen hard en enthousiast aan het werk waren deed de leiding hun uiterste best om alle bestellingen voor de appel- en kersenflappen verkoop klaar te maken. Er zijn maar liefst 300 appel- en/of kersenflappen verkocht!
Naarmate de ochtend vorderde dsc-img_3138-10_ir_0kwamen steeds meer kinderen terug met hun welverdiende zakcentje voor ’t Kreatief. Om 12:00 uur was de ochtend van een Heitje voor een Karweitje al afgelopen, sommige kinderen hadden het zo naar hun zin dat ze de tijd helemaal vergeten waren en we ze even in het dorp op moesten gaan halen.

Om 13:30 uur werden alle kinderen weer met de fiets bij “De Jachthoorn” verwacht. Toen iedereen binnen was werd als eerste bekend gemaakt hoeveel geld we met zijn alle verzameld hadden tijdens de ochtend. Het ging maar liefst om €340,53! Een mooi bedrag dat we goed kunnen gebruiken voor het organiseren van de nog komende activiteiten.
Hierna volgde de uitleg van het “Cluedo-spel” dat we in de bossen zijn gaan spelen. Toen iedereen het spel begreep zijn we in een lange slinger naar de bossen gefietst. Daar zijn gedurende de middag drie “St-Hubertse moorden” opgelost. De verdachten waren alle drie dscf7172_ir_0Kreatief leiders met ieder een verschillend wapen en een andere locatie in St-Hubert. Na dit actieve middag programma zijn we teruggegaan naar “De Jachthoorn” waar we het laatste half uurtje hebben afgesloten met een disco. De meeste kinderen zaten moe en voldaan voor zich uit te staren en hadden geen energie meer over om nog even lekker te dansen.

Het weer was perfect, de kinderen waren enthousiast en we hebben een fantastisch bedrag binnengehaald. Dus wij kijken terug op een zéér geslaagde “Heitjes voor een Karweitje 2015!”

Voor foto’s, klik hier.

Groetjes de leiding van ’t Kreatief!