Oaken’s CREW!

Oaken’s CREW, de winnaars van de Winter Wonderland bouwweek 2017!

Dat was de bouwweek van 2017 alweer. Een geweldige week waar we met zijn allen met veel trots op terugkijken!

Maandagochtend, met in de lucht al een heerlijk zonnetje, werd het Winter Wonderland bouwweekterrein geopend voor de kinderen. Nadat de groepjes waren gemaakt en iedereen zijn plekje op het bouwterrein had gevonden volgde het startschot om te beginnen met het bouwen van de hutten. Al snel stonden de eerste wanden overeind, de ene nog groter dan de andere!

Na al een flinke dag te hebben gebouwd werd er op dinsdagochtend de laatste hand gelegd aan de hutten. De laatste spijkers werden in het hout geslagen en het zeil, om de hutten af te werken, werd met de hulp van de algemene leiding aangebracht. Als laatste mocht er geschilderd worden, waardoor de hutten altijd een compleet andere uitstraling krijgen dan in eerste instantie wordt verwacht. Aan het einde van de ochtend was er dan ook een heel mooi Winter Wonderland ontstaan!
’s Middags werd weer het wel bekende bosspel gespeeld. Dit keer was het de bedoeling dat de kinderen cadeautjes naar de Kerstman zouden brengen. Maar natuurlijk ging dit niet zomaar, er lagen namelijk een aantal hongerige ijsberen op de loer die de kinderen maar al te graag tegen wilde houden. Na een aantal rondes hadden sommige groepjes al flink wat meer punten gehaald dan hun tegenstanders.

De woensdag was inmiddels alweer aangebroken, dit beloofde een spannende dag te worden. Als eerste werden de groepjes op pad gestuurd voor een speurtocht waarbij verschillende spellen gespeeld moesten worden voor het behalen van punten. Natuurlijk mocht daarbij een spannende kabelbaan over het water niet ontbreken, ook het vlot onder de Hapseweg door was weer een groot succes! Al zijn er daar maar weinig kinderen droog gebleven.
Eenmaal terug op het bouwterrein stond er een heerlijke lunch voor de kinderen klaar en kregen ze even de kans om wat uit te rusten. Want ’s middags was het tijd voor de spellenmiddag waarbij de groepjes weer moesten gaan strijden voor het behalen van de meeste punten!

Na al een drukke week was het alweer tijd voor de laatste dag van de bouwweek, de donderdag. Natuurlijk net zo belangrijk als alle andere dagen, want ook hier is alle inzet van de groepjes nodig om te strijden voor het hoogste aantal punten!
’s Ochtends stond het dorpsspel op het programma, dit keer een variant waarbij onmogelijk valsgespeeld kon worden. De groepjes moesten verschillende vragen beantwoorden of opdrachten goed uitvoeren. Nadat ze hiervan terug waren werd er gestreden om het sterkste groepje, doormiddel van een flinke wedstrijd touwtrekken!
’s Middags stond er een snelle stormbaan klaar, elk groepje had zijn eigen tactiek en ze waren allemaal op enkele seconde na even snel! Na de stormbaan was het tijd om de hutten af te breken, al het hout terug op de hoop en het plastic, tapijt en geverfde hout netjes gesorteerd aan de zijkant van het terrein. Om de laatste prulletjes op te ruimen zijn alle kinderen in een lange slinger over het terrein gelopen en is alles wat ze zagen liggen opgeruimd.

Toen was het tijd voor de spectaculaire afsluitingsavond! Het hout wat afgelopen dagen was gebruikt is ontstoken en nadat de vlammen een beetje waren afgekoeld kon er begonnen worden met het scoren van de laatste punten. Tijdens deze avond nam de spanning toe, wie gaat de winnaar worden van de bouwweek 2017…? De laatste scores werden bekend… en met maar liefst 1,5 punt verschil heeft “Oaken’s CREW” het groepje van Tjeu en Jarno de Winter Wonderland bouwweek van 2017 gewonnen!!!

Verder willen wij namens ’t Kreatief, en natuurlijk de kinderen, iedereen bedanken voor het mede mogelijk maken van de bouwweek 2017!

Tot volgend seizoen!

Kreatieve groetjes,

De leiders van ’t Kreatief!