Weer hard geklust met HVK!

Het was weer zo ver. De dag van de Heitje voor een Karweitje activiteit was weer aangebroken. Alle kinderen kwamen om 09:00 uur naar De Jachthoorn, om vanuit daar imgp3107_ir_0weer volop klusjes uit te gaan voeren. Nadat de kinderen werden ingedeeld in groepjes gingen ze er allemaal vandoor met de straatkaartjes, Kreatief-buttons en een lege portemonnee richting de eerste adressen. Eenmaal aangekomen bij de huizen konden de kinderen meteen beginnen met de klusjes. De inwoners van Sint Hubert hadden weer van alles aan te bieden waar de kinderen volop mee vooruit konden. Van bladeren vegen tot stoelen poetsen en glas wegbrengen. Ze lieten de kinderen in ieder geval niet stil zitten! Terwijl de kinderen aan het klussen waren werden de appel- en kersenflappen allemaal verkocht. Er was helemaal niets meer over aan het einde van de ochtend, helaas… imgp3235_ir_0Dan maar gewoon allemaal naar huis om even te gaan lunchen. Om 12:00 uur, wanneer alle kinderen weer terug gekomen waren na het harde werken, was het dan ook lunchtijd. De kinderen konden even lekker naar huis om uit te rusten, zodat ze allemaal weer vol energie mee konden doen met de middagactiviteit.

Om 13:00 uur kwamen alle kinderen met de fiets naar De Jachthoorn. Het bedrag dat in de ochtend was opgehaald werd bekend gemaakt. Het ging om maar liefst €401,36! Na de bekendmaking werd de middagactiviteit, Levend Stratego, uitgelegd. Na uitleg op verschillende manieren en veel vragen vanuit de kinderen was het uiteindelijk duidelijk wat de bedoeling was. Hierna zijn we met de hele groep naar het bos gefietst. Er imgp3387_ir_0werden groepjes gemaakt en de teams mochten één voor één het bos induiken om een goed plekje uit te zoeken waar ze hun vlag konden verstoppen. De teams zijn volop aan het strijden gegaan en hebben zo geprobeerd elkaars vlag in handen te krijgen. Na elke overwinning werd er een nieuwe ronde gespeeld. In totaal zijn er drie rondes geweest. Toen de strijd gestreden was en het weer tijd werd om terug te gaan, zijn we weer allemaal terug gefietst naar De Jachthoorn. De middag werd afgesloten met een disco, wat voor veel kinderen de gelegenheid was om even bij te komen.

De kinderen waren erg enthousiast, het weer was ideaal en de kinderen hebben weer een prachtig bedrag binnengehaald. Kortom, het was weer een geslaagde ‘Heitje voor een Karweitje’!

Foto’s zijn hier te vinden!

Met kreatieve groetjes,

’t Kreatief