Weer hard geklust met HVK!

Het was weer zo ver. De dag van de Heitje voor een Karweitje activiteit was weer aangebroken. Alle kinderen kwamen om 09:00 uur naar De Jachthoorn, om vanuit daar weer volop klusjes uit te gaan voeren.

Nadat de kinderen werden ingedeeld in groepjes gingen ze allemaal met de straatkaartjes en een lege portemonnee richting de eerste adressen. Eenmaal aangekomen bij de huizen konden de kinderen meteen beginnen met de klusjes. De inwoners van Sint Hubert hadden weer van alles aan te bieden waar de kinderen volop mee vooruit konden. Van bladeren vegen tot flappen halen en plastic flessen wegbrengen. Ze lieten de kinderen in ieder geval niet stil zitten! Terwijl de kinderen aan het klussen waren werden de appel- en kersenflappen allemaal verkocht. Om 12:00 uur, wanneer alle kinderen weer terug gekomen waren na het harde werken, was het dan ook lunchtijd. De kinderen konden even lekker naar huis om uit te rusten, zodat ze allemaal weer vol energie mee konden doen met de middagactiviteit.

Om 13:30 uur kwamen alle kinderen met de fiets naar De Jachthoorn. Het bedrag dat in de ochtend was opgehaald werd bekend gemaakt. Het ging om maar liefst €338,82! Na de bekendmaking werd de middagactiviteit, het landenspel, uitgelegd. Na uitleg op verschillende manieren en veel vragen vanuit de kinderen was het uiteindelijk duidelijk wat de bedoeling was. Hierna zijn we met de hele groep naar het bos gefietst. Er werden groepjes gemaakt en de teams mochten hun eerste land gaan zoeken en hier hun opdracht uitvoeren, als dit klaar was konden ze het goed laten keuren bij de douane. Hierna mochten ze weer verder naar het volgende land. De kinderen waren erg enthousiast, het weer was ideaal en de kinderen hebben weer een prachtig bedrag binnengehaald. Kortom, het was weer een geslaagde ‘Heitje voor een Karweitje’!

Foto’s zijn hier te vinden!

Met kreatieve groetjes,

’t Kreatief